Napsali o nás

29. září 2020
narození Tuláčkova světa

1
fanoušků
1
fanoušků

Napište o nás

Líbí se vám hravý Tuláčkův svět? Taky si myslíte, že na rozvoji kreativity u děti záleží? Píšete o distančním vzdělávání, alternativních formách výuky či vás náš projekt pro zvídavé děti zaujal?

Pak nám napište na info@tulackuvsvet.cz a rádi s vámi článek domluvíme. Zakladatelka Hanča je copywriterka a redaktorka, dokáže sama nachystat podklady pro média (sepsání článku,  grafické podklady).

Právo (26. 11. 2020)

S pomocí českým podnikatelům a řemeslníkům v koronavirové krizi přichází iniciativa Darujeme české Vánoce, která vznikla díky aktivitě zakladatelky Tuláčkova světa. Sdružuje české řemeslníky a drobné podnikatele, nabízí jim platformu k sebeprezentaci a technickou podporu s online prodejem. (…)

Forbes

Věděly, že to bude fajn. Ale tohle vůbec nečekaly. Když Hana Šormová z Tuláčkova světa a Jana Kuntošová z Vesnických dobrot spustily projekt Darujeme české Vánoce, doufaly, že třeba za měsíc zaujme dva tisíce lidí. Ve svém odhadu se ale pořádně zmýlily. Jen za pár dní se k jejich facebookové skupině, kterou chtějí podpořit české tvůrce drobného zboží, připojilo bezmála deset tisíc lidí.

Sendire

Na sociálních sítích je Hana Šormová známá hlavně jako zakladatelka webu Na nomádské stezce. Letos spolu s partnerem přivedla k životu nový projekt určený zvídavým dětem s názvem Tuláčkův svět. Jedná se o zeměpisné hry, které děti chytí  a nepustí.  Spojila v nich vášeň k cestování s podporou kreativního myšlení i přirozenou chutí dětí učit se.  Jak vypadá Tuláčkův svět?

BezvaMaminka

Máte doma malého neposedu, který se pořád na něco ptá. “Mami, proč mám jen jednu hlavu, ale zato dvě ruce?” “Tati, žijí u nás medvědi? A kde?” Někdy je to s dětmi na zbláznění, ale ruku na srdce, kolikrát se pak okolí pyšníme, co všechno už ten náš rozumbrada umí a ví. Hledáte-li nové možnosti, jak dále rozvíjet jeho znalosti a fantazii, tak pro vás máme tip na dětské vědomostní hračky a hry pod značkou Tuláčkův svět.

Jihočeská televize

První prosincový den roku 2020 byla autorka Tuláčkova světa Hanka Šormová pozvána do studia Jihočeské televize v Českých Budějovicích. Tamní TV společně s moderátorem Radimem „mámu Hanču“ vyzpovídali, o čem vlastně Tuláčkův svět je, proč vznikl a jaké jsou další plány do budoucnosti. Prozradíme, že jich není zrovna málo.

Novinky

Vánoce jsou především svátky dětí. Vidět šťastné dítě u vánočního stromku je asi snem každého rodiče či prarodiče. Samozřejmě Vánoce by měly být i o tradicích a křesťanství, nicméně úplně bez dárků by to asi nebyly ty pravé Vánoce. Výběr dárků dnes není nic jednoduchého. Obrovské možnosti v sobě skrývají větší nerozhodnost a také obavy, zda dárek dítě opravdu potěší.

Testováno na dětech

Poslední rok byl značně hektický. Taky jste se mezi výukou malé násobilky snažili roztřídit prádlo, uvařit oběd, který bude hotový za 5 minut a přitom stále chutný? Mít roli pracující ženy, maminky, kuchařky, uklízečky, učitelky, chápavé partnerky a vždy usmívající se mámy –  to vše vyžaduje super schopnosti zkušené herečky. Ovšem, kdo z nás studovala DAMU? A právě v této „zvláštní“ době se vynořil  skvělý projekt Tuláčkův svět, který  nám dost vytrhnul trn z paty.

Žena IN

Kupujme letos hezky česky a šiřme radost kolem sebe i v této podivné době. Například na Darujeme České Vánoce. Vybírat je opravdu z čeho a určitě neplatí, že český, ručně vyráběný výrobek, musí zruinovat vaši peněženku. Starší děti potěšíte magnetickými vědomostními sadami z Tuláčkova světa. Pomocí map a velké sady barevných magnetů si děti postaví vlastní svět a tím se zábavnou formou učí poznatky o světě, ve kterém žijí.

Česká spořitelna

Na svých sociálních sítích zařadila Česká spořitelna značku Tuláčkův svět jako jeden z TOP devíti tipů vánočních dárků od kvalitního českého výrobce.

Inspirante

Myslí si, že má co říct. Ne, ví to, proto se mi ozvala sama. Když ji odněkud vyhodí dveřmi, vrátí se oknem. Taková akrobacie ale nebyla třeba, rozhovoru jsem nechala otevřené všechny průlezy i noťas, v lavině řeči málem nestíhala psát. Hanka Šormová stojí za nápadem Darujeme České Vánoce, copywriterka, maminka a podnikatelka. Miluje cestování, objevování a rébusy. Právě takové putování plné fantazie, vlastních cest a poznávání nabízí dětem ve hrách značky Tuláčkův svět.

LaMuse

Domácí výuka, už poněkolikáté zavřené kroužky, práce z domova a ještě chystání všeho na Vánoce, to dá zabrat. Říkáte si, kdyby se to dítě aspoň na chvíli zabavilo samo?! A ne zrovna koukáním na televizi či hraním her na počítači. Jde to, máme pro vás tip na vědomostní hry a hračky pod značkou Tuláčkův svět.

Darujeme české vánoce

“Ale ty to nějak zvládneš a poradíš si, vždyť jsi šikovná a všechno ti jde samo!” Takové věty poslouchala Hanka Šormová ve škole. Jak všichni víme, talent na něco je jedna věc, ale rozvíjet jej je věc druhá. Ačkoliv Hanka reprezentovala školu až na mezinárodní úrovni, zažívala spíše chladný postoj pedagogů. Tehdy si sama sobě dala slib: “Jednou chci pomáhat dětem, rozvíjet jejich zvídavost, kreativitu a případný talent.” Tím byl položen základní kámen značky Tuláčkův svět.

Dokonalá Žena

Rok 2020 je oproti těm předcházejícím ve znamení celé řady nepředvídatelných změn. Jednou z nich je i opakované uzavírání české ekonomiky, naposled teď na podzim před Vánocemi. Taky jste se těšili, jak si zajdete v podvečer na vánoční trhy, tu něco okusíte, upijete horkého svařáku a ještě nakoupíte dárky přímo od českých výrobců? A teď se zdá, že trhům odzvonilo… Ne tak docela. To by nebyli Češi, aby se nesemkli a společně nepřišli s jiným řešením, které se ukrývá pod názvem Darujeme České Vánoce.

Školka online

Taky máte pocit, že všechny hry a hračky pro děti už existují? Že na trhu není nic nového, co by stálo za pozornost? A přece pro vás jednu originální novinku mám. Hanku (spoluautorku projektu) znám osobně a byla jsem hodně zvědavá na to, co chystá. A je to tady!

Portál 3pod30

První myšlenka a zavázání se, že chce Hanka vytvořit zábavně-vzdělávací projekt pro děti, se objevila už na střední škole. Studovala gymnázium se zaměřením na matematiku a právě v matematice školu reprezentovala dokonce na mezinárodní úrovni. Bohužel na místo větší podpory a rozvoje talentu se od školy dočkávala spíše házení klacků pod nohy. Tehdy si dala slib, že jednou zvídavým a nadaným dětem chce pomáhat.

Časopis Keltoviny

„Mami, tati, víte, kde je nejdeštivější místo v Evropě? Máme tu v Česku taky papuchalky severní? A pojedeme se někdy podívat na hrad Vlaštovčí hnízdo?” Kladete si otázku, kde vaše malé dítě přichází na takové znalosti? Vlaštovčí hnízdo ani netušíte, že existuje, nejdeštivější místo byste zařadili někam do alpských států a papuchalka si představujete podobného rackovi. Pořídili jste dětem českou vědomostní sadu KVIZ ? Tak pak je to jasné, dítě si hrálo a přitom nasálo tolik poznatků, co by si pravděpodobně ze školních lavic nezapamatovalo.

Dárkoblog

Když se nechce spát, pojďte cestovat. Třeba s lvíčkem Tuláčkem po Evropě. Budete na to potřebovat velkou magnetickou mapu a k ní spoustu magnetek. S nimi si děti staví vlastní svět a vymýšlí k němu příběhy, které pak zase boří. Každý den je hra jiná a originální. Nejsou tu žádná pevná pravidla, takže si děti pěkně rozvinou svou vlastní kreativitu a představivost. Čím víc si hrají, tím víc se podprahově učí zajímavosti o Evropě.

Menu